Je browser ondersteund geen Javascript, hierdoor werkt hij mogenlijk niet optimaal.

Pubers ondertiteld

Over uit de bocht vliegende communicatie en hoe dat ook anders kan.

Alle gedrag is communicatie!
Pardon?

We bedoelen hiermee: al het gedrag van je puber is eigenlijk communicatie. Vaak laten ze iets anders zien dan dat ze bedoelen.

Ouders leren op deze avond de ondertiteling van hun pubers te lezen. Welke emoties en gedachten liggen er onder hun gedrag? En welke ondertiteling hoort er bij je eigen uitspraken? De acteurs geven ouders bruikbare tools in handen waarmee ze thuis verder kunnen.

In deze ouderavond komen vele thema’s uit het leven van onze pubers aan bod. Het online leven op de socials, groepsdruk, stress, gamen en oh ja, er is ook nog dat huiswerk. Wat er in de zaal bij ouders leeft, krijgen onze acteurs haarscherp boven tafel. Als experts in improviseren zetten zij dilemma’s van ouders om tot herkenbare scenes waarin iedereen zich herkent.

Een must voor iedere ouder die ook in roerige tijden graag in contact blijft met z’n puber.

"Achteraf heel veel enthousiaste reacties en ook via de mail een paar ouders die enthousiast waren (herkenbaar en inspirerend). Al met al een geslaagde avond dus. We verwelkomen jullie graag nog een keer in de toekomst." (Reinier Vergunst, teamleider Fioretti College Lisse)
"We vonden het hartstikke leuk en ik heb eigenlijk alleen maar positieve reacties ontvangen van ouders. Vooral de interactie met het publiek en de herkenbaarheid vindt men erg leuk. En het feit dat er niet geoordeeld wordt." (Tieske Hagenbeek, Fons Vitae Amsterdam)
'Wat een geweldige manier om ouders mee te nemen in het thema Puberteit, De stukken jullie spelen zijn een perfecte afspiegeling van hoe het gaat met pubers tegenwoordig. Het geeft veel inzicht in wat pubers willen, en hoe ze dat (onhandig) uiten. echt een aanrader!' (Peter van Gastel, Yuventa Madestein - Den Haag)
'De reacties van ouders waren louter positief! Zelf heb ik ook genoten en kon het geleerde nog dezelfde avond in praktijk brengen!' (Nanna van Leeuwen, Ouderraad Griftland College)
'Alleen maar positieve reacties gehad, echt complimenten hoe jullie het hebben gedaan. We hebben genoten van jullie en de voorstelling. In een woord top!' (Saskia Steenbergen, ouderraad Mondial College, Nijmegen)
'Enorm herkenbaar, actueel, goede interactie met de ouders in de zaal, veel humor, goed tempo en enorm enthousiaste ouders. Veel positieve reacties gehad, men ging geïnspireerd en getroost naar huis' (Rikje Houtman, Ouderraad Da Vinci College Purmerend)
'Jullie namen ons mee naar de wereld van een puber. Wat drijft ze? De herkenbare scenes die interactief gespeeld werden zorgden voor geheel nieuwe inzichten en steeds weer nieuwe lachbuien. Bedankt voor de geslaagde avond!' (Anja Beyer, oudervereniging Stedelijk Gymnasium Den Bosch)
'Ik vind jullie ‘spel’ echt heel echt. De echte struggle van ouders met hun kinderen! Daardoor kon ik me 100% in jullie inleven. En door de afwisseling met de inhoud verteld door de gespreksleider kwam de boodschap erg sterk binnen.' (Jeroen Lindeboom, ouderraad Het schoter, Haarlem)

Facts& Figures

Aanbod:

Interactieve ouderavond

Doelgroep:

Ouders VO

Thema:

Communicatie & gedrag

Duur:

75 minuten

Kostenindicatie:

Klik op interesse

Aantal spelers:

2

Extra:

Voorbeelduitnodiging

Interesse Interesse